top of page

KIWI Programma online

Bijgewerkt op: 24 nov. 2020

Het kennismakings- en introductieprogramma (KIWI) van het NWB Fonds gaat ook door ondanks de coronacrisis. Werkbezoeken zijn helaas voorlopig niet mogelijk, maar er vinden de komende weken wel een aantal webinars over water governance en de werkwijze van de Blue Deal plaats voor deze 20 waterschapsmedewerkers die worden klaargestoomd voor het werken in internationale projecten.


Meer over het KIWI Programma, klik hier.

Net als iedereen in de wereld heeft het kennismakings- en introductieprogramma (KIWI) van het NWB Fonds ook te maken met de Coronacrisis. Het programma is in januari succesvol van start gegaan en er zijn vlak voor de Coronacrisis nog vier KIWI-deelnemers op werkbezoek geweest in Colombia en Mozambique. Met de komst van de Coronacrisis is besloten om dit jaar geen KIWI-deelnemers meer op werkbezoek te laten gaan en het trainingsprogramma op te knippen in meerdere online webinars en terugkoppelmoment. 

Wat doen we nu… 

De afgelopen periode hebben twee KIWI-koppels hun ervaringen gedeeld over hun werkbezoeken aan Colombia en Mozambique met de rest van de KIWI-deelnemers. Tijdens de eerste werkbezoeken is ontzettend veel geleerd en dit leidt tijdens de terugkoppelingen ook tot goede gesprekken en nuttige vragen. Hun ervaringen kunnen jullie binnenkort lezen op de nieuwe website van het NWB Fonds.

Het organiseren van de eerste webinars was eveneens een test om te zien of deze een goede oplossing konden bieden voor het vervolg van het KIWI-programma. Velen van jullie hebben vast gemerkt dat dit uitstekend mogelijk is! 

In deze periode vinden er een drietal webinars plaats in samenwerking met het programmabureau Blue Deal over water governance en de Blue Deal aanpak (theory of change, monitoring and evaluation, etc.). Daarnaast gaan de KIWI-deelnemers ervaring opdoen met hoe het water governance raamwerk gebruikt wordt binnen de Blue Deal projecten in hoe dit in de praktijk werkt. 

De komende maanden…

Voor de periode na de zomervakantie, die er overigens voor veel mensen anders uit zal gaan zien, willen we het programma online voortzetten en zodra er meer ruimte is om elkaar weer fysiek te ontmoeten zullen er ook weer ‘ouderwetse’ bijeenkomsten worden gepland. Daarnaast willen we de webinars, afhankelijk van het onderwerp, ook toegankelijk maken voor waterschappers actief in Blue Deal projecten en misschien specifiek voor projectleiders. Hoe dit precies vorm gaat krijgen wordt op dit moment uitgewerkt. Wordt vervolgd! 

Richting het eind van 2020 hopen we ook beter zicht te hebben op de reismogelijkheden in 2021. Uiteindelijk dienen de KIWI-deelnemers immers ook praktijkervaring op te doen. Daarbij richten we ons op 2021, maar als het eerder kan is dat natuurlijk zeer welkom! 

Recente berichten

bottom of page