top of page

Film mee voor de NWB award 2023!


Maak een pakkend filmpje over 'slim samenwerken met stakeholders' in jouw internationale waterschapsproject, en win de NWB award 2023. De winnaar krijgt een geldprijs, een publicatie en eeuwige roem op de wall-of-fame in het kantoor van de Unie van Waterschappen. Doe mee en stuur je filmpje voor 1 oktober a.s. naar het NWB Fonds.


Ook dit jaar wordt de NWB award weer uitgereikt: een prijs van het NWB Fonds voor het meest aansprekende filmpje over internationaal waterschapswerk. Want de waterschappen doen goed werk, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. En dat mag de wereld weten. De NWB award vraagt hier aandacht voor.


Vorig jaar werd de NWB award voor het eerst uitgereikt. Het thema was toen: trots op water. De winnaar was toen een filmpje over bestrijding van de waterhyacint in Blesbokspruit, Zuid Afrika. Daarmee wordt niet alleen de waterkwaliteit verbeterd, van het groenafval worden ook producten gemaakt waarmee lokale bewoners een inkomen verdienen. Iedereen die het filmpje heeft gezien, heeft de beelden van een eindeloze vlakten groene waterhyacint onthouden.

Het thema voor de inzendingen van 2023 is: slim samenwerken met stakeholders. In alle internationale projecten spelen stakeholders een belangrijke rol. Als vervuilers en gebruikers, als verspillers en bespaarders van water. Als bedrijf of als inwoner, als overheid of ngo. En elke keer is het een uitdaging om stakeholders op de juiste manier te betrekken bij het waterbeheer, rekening houdend met land en cultuur. Dat geldt overigens ook voor Nederland, dus we kunnen wat leren van internationale projecten voor ons werk hier.


Een vakjury zal uit alle inzendingen een shortlist selecteren. Die kijkt daarbij vooral of het filmpje een pakkend verhaal vertelt. Iets waar je naar blijft kijken en wat je makkelijk en enthousiast doorvertelt. Naast natuurlijk een interessante inhoudelijke boodschap over hoe je succesvol samenwerkt met stakeholders. We vragen filmpjes van maximaal 5 minuten. Amateurfilmpjes wel te verstaan, dus geen professionals producties, maar een beetje professionele ondersteuning bij bijvoorbeeld het monteren mag wel. Dit voorjaar kun je een filmtraining volgen via het programmabureau Blue Deal, om je kansen te vergroten.


Alle medewerkers van waterschappen mogen tenslotte de winnaar kiezen uit de genomineerde filmpjes via een digitale stemming. Instructies volgen t.z.t. per email. Zo wordt de “wisdom of the crowd” ingezet en krijgen de filmpjes meer aandacht in de eigen sector.

De prijsuitreiking zal net als vorig jaar plaatsvinden tijdens de jaarlijkse Dutch Water Authorities netwerkdag in november (datum en programma volgen later). De winnaar krijgt een geldbedrag van 5000 euro voor het winnende project, een foto aan de Wall of Fame in het kantoor van de Unie van Waterschappen in Den Haag en een publicatie in tijdschrift Het Waterschap. Meedoen? Je kunt een filmpje inzenden tot uiterlijk 1 oktober a.s. bij het programmabureau van het NWB fonds (via programmamanager Marion Wierda, mwierda@uvw.nl). Hier kun je ook terecht voor vragen.

Σχόλια


Recente berichten

bottom of page