top of page

Nieuwe programmamanager NWB Fonds

Bijgewerkt op: 15 feb. 2022

Op 1 februari start Marion Wierda als programmamanager van het NWB Fonds. Zij neemt het stokje over van Jasper Luiten. Jasper begint op 17 januari bij het ministerie van infrastructuur en waterstaat (DGWB) als senior beleidsmedewerker binnen het cluster klimaatadaptatie en bestuur.


De afgelopen jaren heeft het fonds actief bijgedragen aan de ontwikkelingen van het Blue Deal programma, o.a. door het uitvoeren van onderzoek, trainingsprogramma's, co-financiering van Yeppers en de oprichting van het KIWI-programma. Het afgelopen jaar heeft het fonds de koers aangescherpt door de focus te leggen op klimaatadaptatie binnen het internationale waterschapswerk. Marion staat daarom aan het begin van deze mooie implementatie- en ontwikkelfase.


Het bestuur, programmacommissie en programmabureau wensen haar heel veel succes en kijken uit naar een fijne samenwerking!


Marion stelt zich voor...

Bijna 25 jaar heb ik gewerkt in de waterschapswereld, de laatste 16 jaar als manager bij Waterschap Rivierenland. Ik ben opgeleid als ingenieur, maar heb ook een achtergrond in bestuurskunde en antropologie en spreek veel talen. Via de Blue Deal Zuid Afrika ben ik met internationale waterprojecten in aanraking gekomen, en dat heeft mijn hart gestolen. We kunnen vanuit de Nederlandse ervaring met waterbeheer zo veel bijdragen aan problemen elders in de wereld. Klimaatadaptatie is bovendien een vraagstuk dat alleen internationaal effectief kan worden aangepakt. En niet te vergeten: we krijgen ook veel terug uit buitenlandse projecten zoals kennis, competentieontwikkeling, enthousiaste medewerkers. Persoonlijk daagt het me op een hele nieuwe manier uit, dat gun ik ook andere collega’s. Deze functie biedt de kans om me in te zetten voor dit alles, samen met de partners van het NWB Fonds. Ik heb er zin in!コメント


Recente berichten

bottom of page