top of page

NWB Award

De NWB Fonds Award is in het leven geroepen om waterschappen te stimuleren om communicatiever te worden over hun buitenlandwerk en de resultaten die ze daar samen met hun partners boeken.

De wereldwijde vraag naar Nederlandse waterkennis is groot. Waterschappen spelen een belangrijke rol in het delen van kennis en expertise met landen waar waterbeheer grote uitdagingen kent. Communicatie speelt een steeds belangrijkere rol bij het uitvoeren van langjarige internationale projecten, zoals de Blue Deal. Goede communicatie levert een belangrijke bijdrage aan het creëren (en behouden) van draagvlak, bekendheid en duidelijkheid over de bereikte resultaten. Deze zichtbaarheid is ook spannend, maar ook een uitgelezen kans om te staan voor het waterwerk waar Nederland wereldwijd om wordt geroemd. 


Een van de middelen om bij te dragen aan de verdere professionalisering van de communicatie is het organiseren van een NWB Fonds Award. Dit is een jaarlijkse prijs voor een filmpje over een van de waterschapsprojecten in het buitenland. De jury bestaat uit leden van bestuur, programmacommunissie en bureau van het NWB Fonds en een deskundige filmmaker en een externe met frisse blik van buiten.


In 2022 wordt de NWB Award voor het eerst uitgereikt; door de coronacrisis moest de start worden uitgesteld. Het thema voor dit jaar is 'trots in beeld'. Het NWB Fonds vindt het namelijk belangrijk dat we trots zijn op het werk van de waterschappen in het buitenland, ook buiten de kring van direct betrokkenen. De jury heeft uit alle inzendingen een shortlist van 3 filmpjes gekozen. De winnaar zal worden gekozen door het publiek ovan de netwerkdag voor internationaal actieve waterschappers op 1 november a.s. De prijs bestaat uit een publicatie, een geldprijs van 5000 euro en een persoonlijke attentie voor het winnende team.


Meest recente berichten

bottom of page