top of page

KIWI climate game changers gezocht

Dit najaar start een tweede KIWI programma van het NWB Fonds. Opnieuw worden waterschappers opgeleid om een bijdrage te leveren aan internationale projecten. KIWI staat voor Kennis- en Introductieprogramma Waterschappen Internationaal. Deze keer ligt de nadruk op klimaatadaptatie, want daar wil het NWB Fonds een boost aan geven.


Het programma is opgezet na consultatie van allerlei collega’s bij de waterschappen en de Unie van Waterschappen. Met als resultaat een 2-jarig programma dat bestaat uit een mix van theorie en praktijk:

- Leersessies over klimaatadaptatie, omgevingsmanagement en projectontwikkeling. Dat blijken namelijk belangrijke succesfactoren om verschil te maken.

- Deelname aan een internationaal waterschapsproject zoals de Blue Deal, inclusief buitenlandse werkbezoeken. Want dan kan iemand daadwerkelijk bijdragen aan een project.

- Innovaties ontwikkelen voor klimaatvraagstukken die in meerdere landen spelen. We kunnen immers leren van elkaar, zowel in het buitenland als in Nederland.


Vanuit elk waterschap en de Unie van Waterschappen mag 1 persoon meedoen. Het NWB fonds zoekt deelnemers met kennis van een van de vakgebieden klimaatadaptatie, omgevingsmanagement of projectontwikkeling en liefst ook enige buitenlandervaring. Ons doel is namelijk dat de nieuwe KIWI groep al snel een bijdrage gaat leveren aan de internationale waterschapsprojecten.


Het NWB Fonds vergoedt een deel van de ureninzet om de drempel te verlagen. Op deze manier probeert het fonds de personele capaciteit voor internationale projecten te versterken, naast bijvoorbeeld de cofinanciering van lokale Young Expert Professionals (YEP-ers).


Aan de buitenlandcoördinatoren van de waterschappen is gevraagd om de werving van deelnemers te organiseren binnen hun waterschap. Uiterlijk 17 juni kunnen zij kandidaten aandragen; half juli is de definitieve selectie bekend.


Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden in de

flyer.


FLYER KIWI Climate Game Changers 2022-2024
.pdf
Download PDF • 744KB


Comments


Recente berichten

bottom of page