top of page

NWB award 2023: stem op het leukste filmpje over internationaal waterschapswerk!“Maak een pakkend filmpje over jouw internationale waterproject en win de NWB award 2023”. Dat was de oproep waar 9 projecten op hebben gereageerd. Een jury heeft de 3 leukste filmpjes geselecteerd. Nu is het aan alle waterschappers om hun stem uit te brengen en de winnaar te kiezen. Die ontvangt de prijs die het NWB Fonds jaarlijks uitreikt aan een inspirerend filmpje over internationaal waterschapswerk.


Slim samenwerken met stakeholders

Het thema voor 2023 is slim samenwerken met stakeholders. Stakeholders spelen een centrale rol in alle internationale projecten, als vervuilers of gebruikers, als verspillers of als bespaarders van water. Het zijn bedrijven of bewoners, publieke organisaties of ngo’s. Steeds is het een uitdaging om hen effectief te betrekken bij het waterbeheer, rekening houdend met de lokale cultuur. Dat geldt ook voor Nederland, dus er valt veel te leren van internationale projecten voor ons werk hier.


Keuze van de jury

Een jury met vertegenwoordigers van NWB Fonds, Blue Deal en professionele filmmakers heeft uit alle inzendingen de volgende 3 filmpjes geselecteerd, in willekeurige volgorde:

1.     Blue Deal Burkina Faso: de impact van bodemverbeterende bomen voor boeren

2.     Blue Deal Peru: een strategische alliantie voor water conservering in Chira - Piura

3.     Blue Deal Ethiopie: wetlands voor afvalwaterzuivering (“smelling the flowers”)

De jury heeft voor deze filmpjes gekozen omdat ze een aansprekend verhaal vertellen dat je kunt delen. De filmpjes zijn ook visueel aantrekkelijk, met pakkende muziek en montage. En natuurlijk heeft de jury gekeken of het thema slim samenwerken met stakeholders er goed in zit.


Breng je stem uit!

Nu is het jouw beurt. Welke van deze 3 filmpjes verdient de prijs van 5000 euro voor het project, een plek op de Wall-of-Fame in het kantoor van de Unie van Waterschappen, en een publicatie in tijdschrift Het Waterschap? Je kunt je stem uitbrengen via de volgende webpagina:  https://dutchwaterauthorities.com/nwb-award-voting/

Hier kun je alle inzendingen bekijken. Omdat het om internationaal werk gaat en omdat onze buitenlandse samenwerkingspartners ook mogen stemmen, is de webpagina in het Engels. Let op, stemmen kan tot en met vrijdag 24 november.


Bekendmaking winnaar

De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens de netwerkdag van de Dutch Water Authorities op 27 november a.s.  Informatie hierover kun je navragen bij de buitenlandcoordinator van jouw waterschap of bij de programmamanager van het NWB Fonds, Marion Wierda (mwierda@uvw.nl).

Comments


Recente berichten

bottom of page