top of page

NWB award 2024: film mee!

Bijgewerkt op: 29 meiMaak een pakkend filmpje over klimaatadaptatie in jouw internationale waterschapsproject, en win de NWB award 2024. De winnaar krijgt een geldprijs, een publicatie en eeuwige roem op de wall-of-fame in het kantoor van de Unie van Waterschappen. Doe mee en stuur je filmpje voor 1 oktober a.s. naar het NWB Fonds.


Ook dit jaar wordt de NWB award weer uitgereikt: een prijs van het NWB Fonds voor het meest aansprekende filmpje over internationaal waterschapswerk. Want de waterschappen doen goed werk, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. En dat mag de wereld weten. De NWB award vraagt hier aandacht voor.


Inmiddels is de NWB award een traditie. In 2022 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Het thema was toen: trots op water. De winnaar was een filmpje over bestrijding van de waterhyacint in Blesbokspruit, Zuid Afrika. Het thema voor de inzendingen van 2023 was: slim samenwerken met stakeholders. Blue Deal Peru won de prijs met een filmpje over verbetering van watervoorziening voor de rijstbouw. In 2024 is de focus klimaatadaptatie, het thema waar het NWB Fonds zich voor inzet en dat een rode draad vormt in internationale waterschapsprojecten.


Ook deze keer een vakjury uit alle inzendingen een shortlist selecteren. Die kijkt daarbij vooral of het filmpje een pakkend verhaal vertelt. Iets waar je naar blijft kijken en wat je makkelijk en enthousiast doorvertelt. Naast natuurlijk een interessante inhoudelijke boodschap over hoe je succesvol samenwerkt met stakeholders. We vragen filmpjes van maximaal 2 minuten. Amateurfilmpjes wel te verstaan, dus geen professionals producties; maar een beetje professionele ondersteuning bij bijvoorbeeld het monteren mag wel. En volg vooral de filmtraining bij het programmabureau Blue Deal om je eigen filmpjes nog beter te maken.


Alle medewerkers van waterschappen en buitenlandse samenwerkingspartners mogen een stem uitbrengen via het digitale stemsysteem dat vorig jaar is geintroduceerd. Dit bepaalt 50% van de stemmen. Het publiek van de jaarlijkse DWA netwerkdag (DWA = Dutch Water Authorities) brengt tenslotte ook een stem uit. Dit bepaalt de andere 50% van de stemmen. De combinatie van beide stemuitslagen beslist wie de winnaar is geworden (zeg maar: net zoals bij het Eurovisie songfestival).


De prijsuitreiking zal deze keer plaatsvinden tijdens de afsluitende bijeenkomst van het KIWI programma eind oktober of begin november (precieze datum volgt spoedig). De winnaar krijgt een geldbedrag van 5000 euro voor het winnende project, een foto aan de Wall of Fame in het kantoor van de Unie van Waterschappen in Den Haag en een publicatie in tijdschrift Het Waterschap.Meedoen? Je kunt een filmpje inzenden tot uiterlijk 1 oktober a.s. bij het programmabureau van het NWB fonds (via programmamanager Marion Wierda, mwierda@uvw.nl). Hier kun je ook terecht voor vragen.

コメント


Recente berichten

bottom of page