top of page

NWB award: trots in beeld met internationaal waterschapswerk

Waterschappen werken niet alleen in Nederland aan droge voeten en voldoende schoon water. Ook internationaal helpen ze mee om waterbeheer op orde te brengen. Dat wordt steeds belangrijker vanwege de klimaatverandering. Zeespiegelstijging, piekbuien, droogte en verzilting zijn allemaal gevolgen van opwarming van de aarde. Integraal waterbeheer kan helpen om daarmee om te gaan, dus de expertise van de Nederlandse waterschappen is welkom in het buitenland. Waterschappers kunnen daar ook veel leren, want voor de klimaatproblemen in Nederland zijn er geen pasklare oplossingen.


Het NWB Fonds vindt het belangrijk dat we trots zijn op het internationale werk van de waterschappen. Daarom reikt het fonds vanaf 2022 jaarlijks de NWB award uit aan een internationaal waterschapsproject. Het winnende team krijgt ‘eeuwige roem’ in de vorm van publiciteit, een geldprijs van 5.000 euro om te besteden binnen het project en een persoonlijke verrassing. Elk jaar wordt een thema gekozen voor de inzendingen.


Hoe werkt het als je wilt meedoen? Dit jaar is het thema ‘trots in beeld’. Projectleiders van internationale waterschapsprojecten kunnen tot 1 oktober a.s. een kort filmpje opsturen naar het NWB Fonds waarin ze laten zien waarom zij trots zijn op hun project (maximaal 5 minuten). De uitdaging is om het filmpje zo inspirerend te maken, dat anderen in de waterschapswereld en daarbuiten ook trots worden. Dat mag op allerlei manieren: met een raak interview, een overzicht van het hele project of juist een detail. Het fonds hoopt op creatieve inzendingen, alles mag als het maar pakkend is. Het projectteam dat hierin het beste slaagt, wint de NWB award 2022.


De prijs zal worden uitgereikt tijdens de netwerkdag van de waterschappen (Dutch Water Authorities) op 1 november a.s. in Utrecht. Een vakjury kiest vooraf uit alle inzendingen 3 genomineerden. Het publiek kiest daaruit ter plekke de winnaar - net als bij het songfestival. De vakjury bestaat uit een bestuurder, een lid van de programmacommissie, de directeur en de programmamanager van het fonds, en daarnaast een externe communicatiedeskundige en een jongere van een wateropleiding.


Voor inzendingen en vragen kun je contact opnemen met Marion Wierda, de programmamanager van het NWB Fonds (mwierda@uvw.nl).
Comentarii


Recente berichten

bottom of page