top of page

Lezing Guy Alaerts over de weerbarstigheid van internationaal waterbeheer.

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2021

Op woensdag 3 maart heeft professor Guy Alaerts een lezing gehouden over de weerbarstigheid van het internationale waterbeheer. Deze open sessie is georganiseerd door het NWB Fonds gefinancierde leerprogramma KIWI en richt zich tot alle medewerkers van waterschappen en andere organisaties die internationaal actief zijn op het gebied van waterbeheer.


Alaerts heeft jarenlange ervaring binnen de internationale watersector en in het bijzonder de financiële wereld rondom het internationale waterbeheer. Alaerts heeft de deelnemers meegenomen in de grote uitdagingen rondom water en wat dat betekent voor waterbeheerders over de hele wereld die te maken krijgen met toegenomen complexiteit en behoefte aan integrale oplossingen. Bovendien is er behoefte aan grote investeringen, maar het blijkt in de praktijk een flinke uitdaging te zijn om de financiële wereld te verbinden met die van waterbeheerders. Naast dat ze elkaars taal niet spreken geldt voor water dat het lastig blijkt om mondiaal beschikbare financiering grootschalig om te zetten in concrete (bankable) projecten.


Water staat centraal in bijna alle sustainable development goals (SDG's) en het is volgens Alaerts maar zeer de vraag of we in 2030 de doelstellingen zullen gaan halen. Er moet daarom ook goed gekeken worden naar hoe deze twee werelden bij elkaar gebracht kunnen worden op een manier dat het ook ten gunste komt aan duurzaam integraal waterbeheer en voorziet in de noden van lokale bevolkingen.Presentatie Guy Alaerts
. Weerbarstigheid
Download WEERBARSTIGHEID • 2.00MB


Comments


Recente berichten

bottom of page